top of page
Blog: Blog2
Zoeken

Mike Toorop van de partij op Dutch Open 2021

Golfer en onze Comeback sports-hero Mike Toorop start donderdag 16 september op het Dutch Open. Het 22-jarige talent uit Zwaag verzekerde zich door zijn opvallende prestaties tijdens de Challenge Trophy eerder dit jaar op The Dutch van een wildcard en verschijnt hierdoor als één van de vier Nederlanders aan de start van het prestigieuze golftoernooi. Golfbaan Bernardus in het Brabantse Cromvoirt fungeert vier dagen lang als strijdtoneel voor deze 101e editie.

Het is niet de eerste keer dat Mike meedoet aan het grootste golftoernooi van Nederland, dat vorig jaar wegens Covid-19 maatregelen geen doorgang kon vinden. Zijn debuut maakte hij namelijk in 2019, toen het nog de naam KLM Open droeg. Daar rook het golftalent voor het eerst aan het niveau. Hij wist echter niet voor een verrassing te zorgen en liep met twee slagen boven par de cut mis. Dit jaar mag Mike zich dus opnieuw meten met de top en waagt hij op 16 en 17 september wederom een poging om zich te plaatsen voor het finaleweekend op 18 en 19 september.


Carrière Mike

Mike maakte als driejarig jongetje kennis met golf toen zijn vader hem voor het eerst meenam naar de baan. De liefde voor de sport laaide op en resulteerde erin dat hij op 12-jarige leeftijd werd opgenomen in de Nationale C-selectie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie. De coaches herkenden al vrij snel zijn talent en schoven hem door naar de Nationale B-selectie. Verder trainde Mike op zijn dertiende al mee met de selectie van Jong Oranje, waarna hij op 16-jarige leeftijd officieel deel uitmaakte van het team. In die samenstelling deed hij mee aan grote internationale toernooien, won in 2016 German Boys en pakte twee jaar later het Nationaal Open Matchplay Heren en het Nederlands Kampioenschap Matchplay tot 21 jaar. Na zijn deelname aan de tweede stage van de Q-School voor de Europese Tour in november 2018, besloot Mike het jaar daarop verder te gaan als professioneel golfer.

Kijk voor meer informatie over het Dutch Open 2021 op: www.dutchopen2021.nl!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page