top of page
Papier 4.2.png

OVER MIKE

Mike werd op zijn derde door zijn vader meegenomen naar

de golfbaan. Alleen begon hier de golfcarrière van Mike nog niet. Hij is begonnen met voetbal, waar hij op zijn 11e werd gescout door de KNVB. Hij mocht stage lopen bij AZ en is meer gaan voetballen, harder gaan trainen en buiten de club om ook alleen gaan trainen. Totdat Mike een wedstrijd tegen Twente moest spelen en hij door een tackle zijn enkel brak. Zijn stage bij AZ stopte abrupt en op zijn 12e is hij weer teruggegaan naar zijn vorige voetbalclub S.V.

Always Forward.

 

Terwijl Mike zijn focus had op voetbal ging hij nog steeds de golfbaan op, omdat hij het ‘gewoon’ een leuke sport vond. Op zijn 8e stond hij al twee à drie keer in de week op de golfbaan om samen met zijn vader even een balletje te slaan. Een paar jaar later, toen zij voetbalcarriere stopte bij S.V. Always Forward, heeft Mike meegedaan met een golfwedstrijd.

Hier is hij gelijk gescout en toen ging het balletje rollen. Mike is begonnen bij het Nederlands team in de selectie. Ondertussen heeft Mike zijn VMBO-diploma behaald en is doorgegaan naar het Johan Cruyff College.

 

Mike is iemand die graag bezig is met sport en zo min mogelijk in de schoolbanken zit. Met zijn eigen motivatie heeft hij in 1,5 jaar de opleiding sport en coaching afgerond. Tijdens de opleiding heeft Mike meerdere kleine wedstrijden gewonnen en op zijn 14e mocht hij meedoen aan het NK tot 15. Een grote wedstrijd waar hij zich nu van zijn beste kant moest laten zien en dat is hem gelukt. Hij had gewonnen

met een hele lage score en een groot verschil met zijn concurrenten. Dit was zijn drive om door te gaan met golf. Een paar jaar later kreeg Mike obstakels op zijn road to succes. Mike zijn ouders gingen scheiden, waardoor hij snel zelfstandig en volwassen is geworden. Terwijl Mike prive genoeg mee maakte, ging golf alleen maar beter.

Hij ging van Jong Oranje naar Oranje en mocht meespelen in de German Boys 2016 tot 18, het grootste toernooi voor deze leeftijd in Europa. Hier maakte Mike zijn debuut en heeft een mooie game neergezet. Hij heeft zelfs een aanbod gekregen om naar Amerika te gaan om college te gaan spelen, de beste omgeving om verder te komen in de sport.

 

Toch heeft Mike besloten om in Nederland te blijven, het lijkt hem namelijk een eenzaam leven. Mike bleef doorgaan met trainen en besteed hier nog steeds alle mogelijke tijd aan. Samen met een vriend van hem heeft hij veel samengedaan wat betreft boodschappen doen, koken en eten. Zij staan altijd voor elkaar klaar en steunen elkaar. Niet alleen deze vriendschap, maar vriendschap überhaupt is belangrijk voor Mike. Voor een verjaardag probeert hij altijd te regelen dat hij langs kan komen, al is het maar een uurtje. Met de steun van zijn vrienden in zijn achterhoofd heeft Mike met TeamNL

het EK gewonnen.

 

De uitdaging voor Mike was nu de stap maken naar

professioneel golf. Hij is weggegaan bij TeamNL en zelfstandig verder gegaan. Eerst heeft Mike een jaar lang alles voor zichzelf op een rij gezet en een coach gezocht die hem kon helpen bij zijn topsport carriere. Na dit jaar heeft Mike de overstap naar professioneel golf gezet en is hij hard op weg om te promoveren naar de Challenge Tour. Daarnaast wil hij de geslotenheid van de golfsport doorbreken en zijn eigen team opzetten. De coach die Mike miste tijdens zijn ontwikkeling in de golfsport, wil hij aanbieden aan jongeren. Zodat zij als team kunnen leren van elkaar en naar een hoger niveau worden getild door hun coach. Het uiteindelijke persoonlijke sportdoel voor Mike is het winnen van de Majors en de nummer 1 van de wereld worden!

SPONSOREN

over_mike_aangepast2.png
Papier rood-01.png
Mike 1.png
bottom of page